Irupvej 2, 7752 Snedsted

Irup Hovedgård udbydes til salg

Irup Hovedgård udbydes til salg

Irup er beliggende midt i Thy og er med et jordtillliggende på 185 ha. en af Thy's "herregårde". Irup's historie går langt tilbage og de officielle ejer lister går tilbage til 1400 tallet. Ejendommen er beliggende midt på jorden med ca. 6 ha. park, gårdsplads m.m., ca. 25 ha. skov og ca. 153 ha. tilskudsberettiget areal.

Irup Hovedgård's bygninger består af Beboelsesbygning, 3- længede driftsbygninger på godt 3.000 kvm. og fritliggende maskinhus/lade på 522 kvm.

Beboelsesbygningen består af 3-længet stuehus på ca. 567 kvm. Størstedelen, på ca. 320 kvm., er renoveret inden for de seneste år, og fremtræder som en moderne beboelses enhed og anvendes pt. til bolig for ejer. Det øvrige står i original stil, hvoraf en del, selvstændig lejlighed på ca. 126 kvm., trænger til nogen renovering/istandsættelse. Hovedbygningen er opført i 1841 og indeholder i dag: Bryggers, gang, stort kontor, soveværelse, 2 store værelser, 2 badeværelser, opholds/spisestue, herregårdskøkken med god plads, stue med pejs og stor hall/forgang. Der er integreret garage til bryggers. Den ældre del indeholder værelse, stue med kamin/brændeovn, havestue, stor sal med brændeovn flotte panelvægge og stuklofter. Herudover afdeling som trænger til renovering/istandsættelse

Ejendommen er beliggende i kupperet terræn og fra hovedbygninger er der direkte adgang til parken, som igen forbindes direkte med engareal, sø og skov.

Jorden dyrkes med traditionelle salgsafgrøder hvor der til høst 2015 er 136,3 ha. med korn og raps, samt vedv. græsarealer og randzoner på godt 14 ha. og godt 2 ha. med energipoppel og juletræer.

Driftsbygningerne består af fyrrum med nyere stoker anlæg, isolerede kartoffellagre, lade med kornlager (min. 8.000 tdr.), gennemløbstørreri med udendørs påslag på betonplads. Laden er delvis med ståspær, Der er godt værksted, længe med yderligere lagerplads, kemirum, velfærdsrum til medhjælp, samt gl hestestald. Fritliggende isoleret lade/maskinhus fra 2001.

En sjældent udbudt ejendom med lang og traditionsrig historie.

Se dronevideo af ejendommen her: https://vimeo.com/130464762

Senest solgte

Ingen ejendomme passede til dine søgekriterier.